icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Senioren 55+

Appartementen te koop in Opende

 


Appartementen te koop in de "Borgerhof"

Aan de Provincialeweg 67, midden in Opende is het prachtige plan "Borgerhof" ontwikkeld. Binnen dit plan worden in de loop van 2021 in totaal 17 levensloopbestendige koop appartementen gerealiseerd evenals 9 huureenheden voor jong volwassenen met een beperking.

Bij het ontwerp heeft de architect rekening gehouden met het landschap en de voormalige functie van het terrein. Het ontwerp van de "Borgerhof" zou men dan ook kunnen benoemen als type "schuurwoning". Voor de landelijke uitstraling is er onder andere rekening gehouden met de kleurstelling van materialen en het gebruik van natuurlijke producten zoals hout. Ook wordt het geheel duurzaam gebouwd met optimale isolatie. Ook zijn de appartementen enkel voorzien van electriciteit (er is geen gasaansluiting) en creëren we, in combinatie met de aangebrachte zonnepanelen, zeer energiezuinige appartementen. 

De 17 levensloopbestendige appartementen variëren van 84 tot 101 m2. Op de begane grond heeft ieder appartement een eigen terras en voortuin, kiest u voor een appartement op de bovenverdieping dan heeft u beschikking over een balkon en terras. Ieder appartement heeft een ruime berging op de begane grond en er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. 

De toekomstige bewoners van de "Borgerhof" zeggen over hun keuze:

“Ik wil graag wonen in zo’n comfortabel, zeer duurzaam appartement zo midden in het dorp Opende. Het ligt precies tussen de supermarkt, het MFC, de school, de sportvoorzieningen en het BaronTheater.

Wonen in een eigen huis met de buren nabij. En wat een gevoel van saamhorigheid, wonen op hetzelfde erf als de bewoners van de woonvorm Droomwonen.”

“Zelfstandig wonen, en een beetje zorg en aandacht voor elkaar. Niets moet, zeker als je niet wilt of niets nodig hebt. Maar gezamenlijk kunnen we nog veel bereiken, omdat ik iets kan wat anderen niet kunnen en omdat anderen iets kunnen wat ik niet (meer) kan. Zorg voor elkaar. Zolang ik nog kan tuinieren doe ik mee. En als ik nog wel kan bedenken hoe het moet, maar het werken op mijn knieën niet meer lukt, dan willen anderen wellicht nog wel wat handwerk doen.”

“Dit is voor mij het moment om mijn heerlijke vrijstaande huis te verkopen en te verhuizen naar een plek, waar ik gelukkig nog ruimte rond het huis heb. O, natuurlijk gaat het verkopen van mijn huidige huis mij aan het hart, maar straks hoef ik mij minder zorgen te maken om de tuin, het schilderwerk en de goten. De verantwoordelijkheden voor mijn vrijstaande huis en het klussen laat ik straks achter mij en ga genieten van de gezamenlijke tuin, de aandacht voor elkaar en de gezelligheid.” 

"Na de verhuizing naar ons nieuwe appartement krijgen we meer financiële ruimte. Dit komt gedeeltelijk door de overwaarde die vrijkomt uit onze huidige woning maar ook onze maandelijkse energie- en verzekeringskosten worden lager. In vergelijking met onze huidige woning, die in de eind jaren 70 is gebouwd, is ons nieuwe appartement zo goed geïsoleerd en zo duurzaam gebouwd dat we weinig kwijt zijn aan onderhoud. Dit gaan we maandelijks terugzien in onze portemonnee!"

“Wij gaan de stap nu toch zetten. We dachten lang, dat we er nog niet aan toe waren. We zijn immers nog fit genoeg! Maar regeren is vooruit zien, en liever samen verhuizen dan straks alleen. 

"Maar dit is onze kans op een aantrekkelijke woning in het dorp waar we al zo lang wonen, wanneer komt deze kans weer voorbij. En bovendien zijn we nu nog fit genoeg om ons ook op een nieuwe plek nog weer te settelen".

"Ga en wil ik nog investeren in mijn huis? Wat zijn de mogelijkheden om de woning duurzaam te maken en krijg ik die investering in zonnepanelen er op mijn leeftijd nog wel uit?! Nee hoor, laat de volgende generatie maar mooi die grote verbouwing aan het huis doen, die er, wanneer ik kijk naar het kleine beetje achterstallig onderhoud, toch wel een beetje aan zit te komen.”

Per februari 2021 zijn nog een beperkt aantal appartementen beschikbaar. In het voorjaar 2021 zal met de bouw worden begonnen. De te verwachten oplevering van het project is december 2021. 

 

Plan Droomwonen

Het plan Droomwonen Opende is zodanig ontworpen dat er voor mensen uit de doelgroep 55+ een ruime keuze is uit appartementen met verschillende afmetingen en verschillende prijzen. Voor elk wat wils zeg maar!

De appartementen worden verdeeld in de typen A, B1, B2, C en D. Deze typen zijn verdeeld over twee gebouwen:

 

En over twee verdiepingen:

 

 

 

Appartement Type A  

Download hier Electra plan: Electra plan Type A

- Download hier plattegrond type A: Plattegrond Type A

- Zo zou u appartement er uit kunnen zien: Mogelijke inrichting Type A1

- Type A bovenaanzicht

 Appartement Type B1

- Download hier Electra plan: Electra plan Type B

- Download hier plattegrond Type B1: Plattegrond Type B1 en Plattegrond met mogelijke inrichting type B1

- Zo zou uw appartement er kunnen uitzien: Mogelijke inrichting Type B1

- foto Type B1 en foto Type B1

Appartement Type B2

- Download hier plattegrond Type B2: Plattegrond Type B2

Appartement Type C

- Download hier Electra plan: Electra plan Type C

- Download hier plattegrond Type C: Plattegrond Type C

Appartement Type D

Download hier Electra plan: Electra plan Type D

- Download hier plattegrond Type D: Plattegrond Type D 

 

Voor meer informatie: Makelaardij Van der Wier, Provincialeweg 66a, Opende, 0594-657401

 

Verkoopprijzen en inschrijfformulier

Download hier het overzicht van de verkoopprijzen en inschrijfformulier Verkoopprijzen en inschrijfformulier

 

 

Download hier verkoopbrochure Droomwonen Opende: Verkoopbrochure Droomwonen Opende