icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Blije Borgerhof bewoners

Blije Borgerhof bewoners

Blije Borgerhof bewoners

Om precies te zijn, blije toekomstige bewoners van de Borgerhof. Want, zoals alle dorpsbewoners, de kopers en de Stichting Droomwonen hebben kunnen zien, wordt er fors gebouwd.

Het begon eind september, toen er een heel klein sleufje werd gegraven in het sinds enkele jaren braakliggende terrein tegenover de supermarkt. Dat sleufje is een ijkpunt, een uitroepteken op de kalender. De Start! Het begin van de werkzaamheden voor de Borgerhof. 

Het graafwerk diende voor de aanleg van de elektra ten behoeve van de bouwkeet. Wat volgde was een gloednieuwe elektriciteitskast. Het torenhoge onkruid werd vermalen en het terrein geëffend.

Het kadaster kwam met hun paaltjes duidelijke grenzen uitzetten, waardoor struiken en bomen werden verwijderd. (Geen nood, na de bouw wordt er voor nieuwe aanplant van onder andere bomen gezorgd.)

Toen de graafmachine de grond ging uitgraven op de plek waar de twee appartementsgebouwen moeten verrijzen, begon het er helemaal 'echt' uit te zien. 

Maar het ging verder, de bekisting werd getimmerd, het betonijzer kwam er in en vlak voor de Kerstdagen werd het beton gegoten. De betonwagens zorgden bijna voor een heuse file in Opende zo vlak voor de feestdagen. Kortom, de fundering was nog voor de vakantie gereed. Inmiddels worden de kalkzandstenen blokken geplaatst, waarop binnenkort de eerste begane grondvloer wordt geplaatst.

Dit allemaal tot grote vreugde iedereen, het is een enorme opluchting dat de bouw van start is gegaan. Dagelijks wandelen kopers langs om met soms enige emotie de bouw gade te slaan.

Aannemer Vriesbouw heeft met veel problemen en obstakels te maken gehad en kon vaak niet ontkomen aan de tijdrovende bureaucratie en regelgeving van dit land. Met de hulp van Bedrijfsbureau JBG is het gelukt om het project nu een goede start te geven. Het geduld van iedereen is eindelijk beloond en zij prijzen het doorzettingsvermogen van de aannemer en alle betrokken partijen.

De problemen van de afgelopen jaren worden met elke steen onder een ver verleden begraven. Er wordt alleen nog maar naar de toekomst gekeken. Naar een tijd dat er twee hele mooie appartementsgebouwen staan. En die tijd komt zichtbaar met rasse schreven dichterbij.

Mariska Stoop - Breevaart