icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Werkwijze

Werkwijze

Vraag en Aanbod

Heeft u een vraag of zoekt u hulp? Of misschien wilt u zich juist inzetten als vrijwilliger door bijvoorbeeld klussen te doen of hulp te bieden aan dorpsgenoten? Dan bent u hier aan het goede loket. Dorpsloket Opende is er voor jong & oud en voor alle inwoners van Opende. In Dorpsloket Opende komen vraag en aanbod bij elkaar! Wij vinden het belangrijk dat mensen elkaar helpen maar ook elkaar ontmoeten door gezamenlijk activiteiten ondernemen. U bent er voor het dorp en het dorp is er voor u!

Iedereen kan wel eens wat hulp gebruiken. Een klus in huis of tuin, hulp met het doen van boodschappen of vervoer, samen gezellig een uitje maken, samen sportief bezig zijn. Eenmalig of voor langere tijd. Gelukkig zijn er in Opende veel mensen die iets voor een ander willen doen. 

Wij beschikken over vele vrijwilligers die u graag willen helpen. 

Zorgvraag

Ook voor een zorgvraag kunt u bij ons terecht.

Zelf verlenen wij geen zorg; wij zijn er speciaal om u verder te helpen. Nadat we samen met u duidelijk hebben welke hulp u nodig heeft proberen wij zo snel mogelijk deze hulp te regelen. Wij nemen contact met de betreffende professionele organisatie op en zij zullen u benaderen voor een afspraak. Op iedere vraag is misschien niet altijd direct een pasklaar antwoord te geven. Wij zorgen er echter voor dat u die dan op een later moment krijgt. 

Wij staan open voor uw vragen, opmerkingen en ideeën.

Samenwerking

Dorpsloket Opende werkt samen met vele vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en professionale organisaties.

Vrijwilligers bemensen elke werkdag het dorpsloket en inventariseren de vragen vanuit het dorp.

Binnen het loket wordt samengewerkt met de volgende professionale organisaties:

# Zorgloket WMO

# Welzijnsorganisatie De Schans

# Wijkverpleegkundigen

# Jongerenwerker/jeugdwerker

 

Waar en Wanneer

Het dorpsloket is in de toekomst gevestigd in de Borgerhof. De Schans is reeds begonnen met een inloopspreekuur in De Veste namelijk:

Elke donderdagmiddag 15:30 - 16:30 uur 

U kunt de medewerkers van De Schans bereiken in Grootegast onder het telefoonnummer: 0594-745620